Sigurnost i zaštita djece na internetu

  • Slika /2019/1PREVENCIJA/CEPINPREDAVANJESKOLA/IMG-955a34a4dfe3e53095c6d7dbfdb2dcdf-V.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U Osnovnoj školi u Čepinu policijski službenik Odjela prevencije održao je predavanje roditeljima.

Odjel prevencije PU osječko-baranjske provodi preventivni projekt Sigurnost i zaštita djece na internetu. Cilj je projekta povećati razinu znanja i svijesti djece i njihovih roditelja o mogućim zlouporabama korištenja informacijsko-komunikacijske tehnologije.

Jučer, 23. svibnja, u Osnovnoj školi Vladimira Nazora Čepin roditeljima učenika petih razreda održano je predavanje pod nazivom „U mreži informacijsko-komunikacijske tehnologije“. Policijski službenik Odjela prevencije upozorio je roditelje na opasnosti prilikom korištenja interneta i društvenih mreža, o potrebi odgovornog korištenja inofrmacijsko-komunikacijske tehnologije te načinima zaštite.

Tijekom predavanja posebno su upoznati s različitim oblicima elektroničkog nasilja, koji su problemi i nedostaci korištenja društvenih mreža, kazneno-pravna zaštita djece i mladih s posebnim naglaskom na način postupanja u slučaju neprimjerenog sadržaja prilikom korištenja informacijsko-komunikacijske tehnologije. Na kraju predavanja roditeljima je skrenuta pažnja na potrebu svakodnevne komunikacije djece i roditelja, jer se samo sustavnim razgovorom i usmjeravanjem djece mogu stvoriti dobri temelji u odgoju djece.

Sastanku su također prisustvovali razrednici petih razreda i školska pedagoginja.

Stranica