Sastanak s predstavnicima Županijskog upravnog odjela Osječko-baranjske županije u Policijskoj upravi osječko-baranjskoj

  • Slika /2021/Sastanak Turistička zajednica/20210702_094001.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Turizam je jedan od glavnih pokretača razvoja gospodarstva Osječko- baranjske županije te se kreira dodatna turistička ponuda, a element sigurnosti postao je ključni kriterij odabira destinacije putovanja

FOTO: PU osječko-baranjska

Danas, 2. srpnja, načelnik Policijske uprave osječko-baranjske Ladislav Bece održao je radni sastanak na kojem su bili prisutni pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije Tatjana Roth, jedan od ugostitelja s našeg područja, kao i zamjenik načelnika Policijske uprave Osječko-baranjske Darijo Premec te Voditelj službe za sigurnost cestovnog prometa Berislav Horvatić, koji su donijeli sljedeće zaključke i  stavove:   

Turizam je jedan od glavnih pokretača razvoja gospodarstva Osječko- baranjske županije te se kreira dodatna turistička ponuda, a element sigurnosti postao je ključni kriterij odabira destinacije putovanja. Osječko-baranjska županija je sigurna destinacija, no aktivne mjere opreza i prevencije otklonit će potencijalne prijetnje i moguću ugrozu.

Zbog svoje specifičnosti ponašanja u destinaciji, turisti zahtijevaju poseban, drugačiji pristup u pružanju osjećaja sigurnosti, odnosno kako bi se održao imidž sigurne destinacije, potrebno je djelovati na njima prihvatljiviji način.

Osim klasičnih oblika zaštite koje je Policijska uprava osječko-baranjska do sada poduzimala, potrebno je razmotriti, u suradnji sa svim ostalim institucijama i tijelima uključenima u turizam, i novije, modernije, specijaliziranije oblike pružanja osjećaja sigurnosti i zaštite turista uz upoznavanje ljepota i znamenitosti.

Stoga je nužno, kroz percepciju djelatnika turističkog sektora istražiti i analizirati potrebu uvođenja novijih oblika stvaranja pozitivnog imidža sigurne destinacije i brige za turista. Jedan od tih potencijalnih modela je edukacija policijskih službenika koji su u direktnom kontaktu sa stranim i domaćim turistima.
 


Stranica