Sastanak policije i udruga osoba sa invaliditetom

  • Slika /2019/SASTANAKUDRUGEINVALIDA/Sastanak.JPG
  • Slika Sastanak policije i udruga osoba sa invaliditetom1
  • Slika Sastanak policije i udruga osoba sa invaliditetom2
  • Slika Sastanak policije i udruga osoba sa invaliditetom3
  • Slika Sastanak policije i udruga osoba sa invaliditetom4
          
U srijedu, 6. ožujka u prostorijama Policijske uprave osječko-baranjske  održan je sastanak predstavnika Udruga osoba sa invaliditetom sa područja Grada Osijeka, Savjetnika pravobraniteljice za osobe sa invaliditetom u Osijeku, predstavnikom Grada Osijeka, Odsjeka za promet, predstavnika Ureda državne uprave, Odjela za turizam i promet te policijskih službenika Službe za sigurnost cestovnog prometa i Odjela prevencije. Tema sastanka bila je problematika zlouporabe parkiranja na mjestima označenima za vozila osoba s invaliditetom, kao i zlouporabe znaka pristupačnosti.

Na sastanku je istaknuta zlouporaba znaka pristupačnosti i parkiranja na mjestima označenim za vozila osoba invaliditeta u Gradu Osijeku koja se pokazala  veliki problem za osobe sa invaliditetom, posebice za osobe sa invaliditetom koje se kreću pomoću invalidskih kolica. Tijekom sastanka su dogovorene daljnje zajedničke aktivnosti usmjerene na preventivne i represivne mjere kao i način rješavanja. Tako će, između ostalog, u narednom vremenskom razdoblju policijski službenici na području Policijske uprave osječko–baranjske, u organiziranim i najavljenim akcijama, pojačano represivno djelovati na sankcioniranju prekršaja nepropisnog zaustavljanja i parkiranja vozila na mjestima rezerviranim za parkiranje vozila osoba s invaliditetom, a posebno na onim mjestima koje su predstavnici udruga sastanku istaknuli kao mjesta gdje najčešće dolazi do kršenja prometnih propisa.

Nadalje, policijski službenici Odjela prevencije, Službe za sigurnost cestovnog prometa, Policijskih postaja i Postaje prometne policije Osijek nastavit će sa preventivno-edukativnim predavanjem u sklopu preventivnog projekta „Sigurnost u cestovnom prometu“ gdje će se mladim vozačima i kandidatima za vozače između ostaloga skrenuti pozornost na prometnu kulturu i poštivanje znaka pristupačnosti. Predstavnicima udruga predloženo je kako bi i sami svojim članovima udruga trebali skrenuti pozornost na problem parkiranja te tako djelovati na buđenju svijesti svih građana. Isto tako,  predstavnici policije ostale sudionike sastanka upoznali su sa mobilnom aplikacijom pod nazivom „E-POLICIJA“ koja svim građanima daje mogućnost prijavljivanja uočenih prometnih prekršaja,
 
 
 

Stranica