S 2,35 promila skrivio prometnu nesreću

Slika /2022/PROMET ILUSTRACIJE/IMG_8535.jpg

Kod jednog vozača u prometnoj nesreći evidentirana je nedozvoljena prisutnost alkohola u krvi

FOTO: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća od kojih je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba teško tjelesno ozlijeđena, a u četiri je nastala materijalna šteta.

Kod jednog vozača u prometnoj nesreći evidentirana je nedozvoljena prisutnost alkohola u krvi.

Jučer oko 23,20 sati u Podravskim Podgajcima dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila teške ozlijede. Vozač osobnog automobila 35-godišnjak zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake sletio s kolnika te mu je alkotestiranjem evidentirano 2,35 promila alkohola u krvi.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 22.300,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova.

Na području Osijeka dogodilo se dvije prometne nesreće, a u Đakovu, Donjem Miholjcu i Belom Manastiru po jedna prometna nesreća.

ALKOHOLIZIRANI VOZAČI
Također jučer na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je četiri vozača osobnog automobila i 1 biciklista koji su bili pod utjecajem alkohola.
Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 23 sata u Bistrincima, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 65-godišnji biciklista te mu je alkotestiranjem evidentirano 1,82 promila alkohola u krvi.
 

Stranica