S 2,29 promila upravljao automobilom

Slika /2022/Ilustracije nove/alkohol, formula za nesreću.jpg

Predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana

FOTO: Ilustracija

Na području PU osječko-baranjske u vremenu od 6. do 8. rujna u nadzoru prometa evidentirano je sedam vozača osobnog automobila, tri vozača bicikla i jedan vozač traktora.
 
U navedenom razdoblju osim alkohola evidentirano je još 188 prekršaja od kojih 86 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 15 nekorištenje sigurnosnog pojasa, sedam nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, dva upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 19 upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 59 ostalih prekršaja.
 
Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je 6. rujna u 19,40 sati u Bilju, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 42-godišnji vozač osobnog automobila. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 2.29 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.
 
U Đakovu je 7. rujna u 5,20 sati u nadzoru prometa zaustavljen 28-godišnji vozač osobnog automobila. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 1,97 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.
 
U Podgoraču je 8. rujna u 23,40 sati u nadzoru prometa zaustavljen je 37-godišnji vozač osobnog automobila. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 1,64 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Stranica