Rezultati provedenih mjera pojačanog nadzora usmjerenih na tehničku ispravnost vozila

Slika /2020/Policijski auto, logo, rotirka/20200521_093327.jpg

U suradnji sa stanicom za tehnički pregled „Autoreparatura“ provedene su pojačane mjere usmjerene na tehničku ispravnost vozila  

FOTO: Ilustracija

Jučer, 30. srpnja, od 19 do 24 sati, u Osijeku, u suradnji sa stanicom za tehnički pregled „Autoreparatura“ provedene su pojačane mjere usmjerene na tehničku ispravnost vozila.

Utvrđeno je 20 prekršaja: 2 prekršaja nedozvoljene konzumacije alkohola, 10 prekršaja tehničke neispravnosti, 2 prekršaja upravljanje neregistriranim vozilom, 1 prekršaj upravljanje pod zabranom, 1 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 1 prekršaj isteka važnosti vozačke dozvole, 2 prekršaja upravljanje motociklom bez položene kategorije za upravljanje istim i 1 prekršaj nepropisnog parkiranje.
 
Tijekom provođenja akcije na izvanredni tehnički pregled upućeno je 10 vozila, od čega 4 osobna automobila, 1 moped i 5 motocikala. Kod svih deset vozila utvrđena je veća tehnička neispravnost.
 
Za istaknuti je da je kod osobnih automobila utvrđena najčešća greška korozija na karoseriji, preinaka na vozilima spuštanjem opruga, zatamljenje prednjih stakala.
 
Kod motocikla najčešće greške su bile kod preinaka ispušnih sustava koji nisu dozvoljeni i što je utvrđeno u  svih pet slučajeva. Kod vozača mopeda utvrđena je greška skidanja blokade.
 

Stranica