Rezultati pojačanog nadzora prometa

Slika /MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/palica01.jpg
Od 2. do 4. studenog na području ove policijske uprave u prometu je zatečeno 18 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Sedamnaest je bilo vozača osobnog automobila i jedan vozač bicikla.
 
U navedenom periodu osim prekršaja vezanih uz alkohol, policijski su službenici evidentirali još 240 prekršaja, od čega 118 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 23 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 19 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 2 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje vozilom, 2 prekršaja upravljanja vozilom pod zabranom, 2 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, jedan vozač odbio je ispitivanje prisutnosti alkohola u krvi i 73 ostala prekršaji.
 
Najveću prisutnost alkohola u krvi policijski službenici evidentirali su 2. studenog u 1 sat u Opatijskoj ulici u Osijeku, kada su zaustavili 53-godišnjeg koji je upravljao osobnim automobilom uz prisutnost alkohola u krvi od 1,95 promila.
 
U Franjevačkoj ulici u Osijeku 2. studenog u 3,10 sati policijski službenici zatekli su 43-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji je upravljao osobnim automobilom u vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije. Vozač je uhićen, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.
 
U 16,55 sati 2. studenog u Đakovu se dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom, u kojoj je 52-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom uz prisutnost alkohola u krvi od alkohola u krvi od 1,67 promila. Vozač je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
U subotu, 3. studenog, u 2,20 sati, policijski su službenici u Tenji zatekli 32-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. Vozač je uhićen, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.
 
Istoga dana u 3,25 sati u Feričancima se dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom, u kojoj je 20-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom uz prisutnost alkohola u krvi od 0,73 promila.
 
U 14,25 sati 3. studenog u Brođancima se dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom, u kojoj je 31-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom uz prisutnost alkohola u krvi od 2,94 promila.
 
U nedjelju, 4. studenog, u 00,20 sati u Petlovcu se dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom, u kojoj je 21-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom, u svojstvu mladog vozača, uz prisutnost alkohola u krvi od 0,41 promila. 


Pisane vijesti