Rezultati pojačanih mjera u prometu

Slika /2020/Policijski auto, logo, rotirka/20200521_093851.jpg

U razdoblju od 26. do 28. studenog, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 26 vozača (25 vozača osobnih automobila i 1 vozač traktora) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi  

FOTO: Ilustracija

U razdoblju od 26. do 28. studenog, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 26 vozača (25 vozača osobnih automobila i 1 vozač traktora) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Osim alkohola, evidentirano je još 214 prekršaja, od kojih 78 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila, 21 prekršaj nekorištenje sigurnosnog pojasa, 17 prekršaja nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 2 prekršaja upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 4 prekršaja upravljanje pod zabranom, 1 prekršaj upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 91 ostali prekršaji.

Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je 26. studenog, u 9,15 sati, u Osijeku, kada su u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili osobni automobil sa kojim je upravljao 46-godišnji hrvatski državljanin iz Bobote i za vrijeme upravljanja vozilom nepropisno koristio mobitel.
Vozač je nakon zaustavljanja nastavio upravljati osobnim automobilom te je ponovno zaustavljen u Tenju.

Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,55 grama po kilogramu. Provjerom dokumenata, policijski službenici su utvrdili da vozač upravlja vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta zbog zdravstvene nesposobnost te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.
 
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 15 negativnih prekršajnih bodova.

U petak, 26. studenog, u 23,05 sati, u Belišću, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom.
Vozač osobnog automobila, 30-godišnji hrvatski državljanin iz Kutjeva je zbog neprilagođene brzine kretanja vozilom sletio s kolnika kojom prilikom je oštetio prometne znakove, a potom napustio mjesto događaja.
Po pronalasku vozač kod sebe nije imao vozačku dozvolu i odbio se podvrgnuti alkotestiranju te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 37800 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 9 negativnih prekršajnih bodova.


U subotu, 27. studenog, u 00,35 sati, u Čepinu, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom.
Vozač osobnog automobila, 27-godišnji hrvatski državljanin iz Hrastina je zbog neprilagođene brzine kretanja vozilom sletio s kolnika i oštetio 5 parkiranih osobnih automobila.
Evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,17 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 16500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.
 
Dana 27. studenog, u 16,14 sati, na dijelu zapadne obilaznice državne ceste broj 7 između mjesta Čepin i Vuka, u nadzoru prometa zaustavljen  je osobni automobil s kojim je upravljao 33-godišnji hrvatski državljanin iz Đakova.
Vozač se kretao brzinom od 139 kilometara na sat izvan naselja gdje je brzina ograničena na 90 kilometara na sat. Vozač se odbio podvrgnuti alkotestiranju i izuzimanju krvi i urina poradi utvrđivanja droga u organizmu te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 22000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.
 
Jučer, u 00,35 sati, u Našicama, u nadzoru prometa zaustavljen  je osobni automobil s kojim je upravljao 33-godišnji hrvatski državljanin iz Našica.
Provjerom dokumenata utvrđeno je da je za osobni automobil isteklo važenje prometne dozvole za više od 15 dana i da vozač upravlja vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije.
Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,98 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. 
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 42000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 negativnih prekršajnih bodova.
 
Jučer, u 22,55 sati, u Velimirovcu, u nadzoru prometa zaustavljen je  traktor s kojim je upravljao 62-godišnji hrvatski državljanin iz Velimirovca.
Provjerom dokumenata utvrđeno je da je vozač upravlja traktorom prije stjecanja prava na upravljanje vozilima.
Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,03 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „F“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 negativnih prekršajnih bodova.
 
 

Stranica