Rezultati pojačanih mjera tijekom vikenda

Slika /2022/Ilustracije nove/PR_Kont_1.jpg

Vozaču osobnog automobila evidentirana koncentracija od 2,32 promila 

FOTO:Ilustracija

U vremenu od 9. do 11. rujna na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa evidentirana su 29 vozača osobnih automobila, dva vozača bicikala, dva vozača električnih romobila i jednog vozača teretnog vozila koji su bili pod utjecajem alkohola.
 
U navedenom razdoblju osim alkohola evidentirano je još 211 prekršaja od kojih 105 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 44 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 6 nepropisnih korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 1 upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 3 upravljanja pod zabranom, 5 upravljanja neregistriranim vozilom, 1 odbijanje ispitivanja na prisutnost droga u organizmu i 46 ostalih prekršaja.
 
Najveća prisutnost alkohola evidentirana je 9. rujna u 20,53 sata, u Čepinu, kada je nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 70-godišnjak iz Čepina, kojem mu je evidentirana koncentracija od 2,32 promila alkohola u krvi.
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 prekršajnih bodova.
 
U subotu, oko 22 sata u Osijeku, u Vukovarskoj ulici na biciklističkoj stazi, dogodila se prometna nesreća sa ozlijeđenom osobom.
Vozač električnog romobila, 43-godišnjak iz Osijeka upravljao je električnim romobilom i pao te zadobio lake tjelesne ozljede.
Vozaču je evidentirana koncentracija od 1,49 promila alkohola u krvi.
Za vožnju pod utjecajem alkohola predviđena je novčana kazna u iznosu od 500,00 kuna.
 

Stranica