Rezultati akcije pojačanog nadzora cestovnog prometa

Slika /MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/policajac_autocesta01.jpg
Od 11. do 13. siječnja na području PU osječko – baranjske u prometu su zatečena 34 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi, od čega 33 vozača osobnih automobila i jedan vozač bicikla.
 
Od ukupnog broja evidentiranih vozača koji su upravljali vozilima uz nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi u navedenom vremenu, 28 prekršaja upravljanja vozilom evidentirano je 12. i 13. siječnja od 23 do 6 sati, u vrijeme provođenja pojačanog nadzora cestovnog prometa.
 
U navedenom periodu od 11. do 13. siječnja, osim prekršaja u vezi alkohola evidentirano je još 239 prekršaja, od čega 123 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 32 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 16 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, jedan prekršaj upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, jedan prekršaj upravljanja pod zabranom, 6 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, jedan vozač je odbio ispitivanje prisutnosti droga u organizmu i 59 ostalih prekršaja.
 
Najveću prisutnost alkohola u krvi vozača policijski službenici evidentirali su 13. siječnja u 00,47 sati u Kneževim Vinogradima, kada su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 30-godišnji hrvatski državljanin uz prisutnost alkohola u krvi od 1,83 grama po kilogramu.
 
Na državnoj cesti broj 7, kod križanja sa županijskom cestom broj 4105 (na kružnom toku kod skretanja sa Čepinske Martince) 11. siječnja u 15,15 sati, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, a 55-godišnji hrvatski državljanin upravljao je osobnim automobilom uz prisutnost alkohola u krvi od 2,46 grama po kilogramu. Vozač je uhićen, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.
 
Na Trgu Jurja Križanića u Osijeku 12. siječnja u 01,47 sati, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, a 47-godišnji hrvatski državljanin upravljao je osobnim automobilom uz prisutnost alkohola u krvi od 1,04 grama po kilogramu. Vozač je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Istoga dana u 21,05 sati na državnoj cesti broj 212, između Karanca i Kneževih Vinograda, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, a 35-godišnji hrvatski državljanin upravljao je osobnim automobilom uz prisutnost alkohola u krvi od 1,79 grama po kilogramu. Vozač je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
U 22,05 sati 12. siječnja na Sjenjaku u Osijeku policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 21-godišnji hrvatski državljanin te su mu u vozilu pronašli drogu marihuanu. Vozač se odbio ispitivanje na prisutnost droge u organizmu te je uhićen sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.
U nedjelju, 13. siječnja u 00,00 sati policijski službenici zaustavili su u Valpovu osobni automobil kojim je upravljao 35-godišnji hrvatski državljanin uz prisutnost alkohola u krvi od 1,55 grama po kilogramu. Vozač je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Istoga dana u 00,30 sati na državnoj cesti broj 517, između Petlovca i Bolmana, policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 20-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine uz prisutnost alkohola u krvi od 1,61 grama po kilogramu. Vozač je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
U Kneževim Vinogradima 13. siječnja u 00,50 sati policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 30-godišnji hrvatski državljanin uz prisutnost alkohola u krvi od 1,83 grama po kilogramu. Vozač je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
U 3,15 sati 13. siječnja u Belom Manastiru dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, a 27-godišnji hrvatski državljanin, upravljao je osobnim automobilom uz prisutnost alkohola u krvi od 0,64 grama po kilogramu, dok je kod drugog sudionika, mladog vozača, 21-godišnjeg hrvatskog državljanina utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 0,23 grama po kilogramu.
 
Istoga dana u 3,25 sati policijski službenici zaustavili su u Đakovu osobni automobil kojim je upravljao 24-godišnji hrvatski državljanin uz prisutnost alkohola u krvi od 0,76 grama po kilogramu. Vozač je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Policijski službenici zaustavili su u Valpovu 13. siječnja u 4,40 sati osobni automobil kojim je upravljao 39-godišnji hrvatski državljanin  uz prisutnost alkohola u krvi od 1,41 grama po kilogramu. Vozač je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
U 5,15 sati 13. siječnja policijski službenici zaustavili su u Đakovu osobni automobil kojim je upravljao 22-godišnji hrvatski državljanin uz prisutnost alkohola u krvi od 1,13 grama po kilogramu. Vozač je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Istoga dana u 16,50 sati u Ribarskoj ulici u Osijeku dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, a 54-godišnji hrvatski državljanin upravljao je osobnim automobilom kojemu je istekla važnost prometne dozvole do 15 dana te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 2,95 grama po kilogramu. Vozač je uhićen, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.
 


Stranica