Rezultati akcije pojačanih mjera u prometu

Slika /MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/zzGLOBAL/policaja promet2.jpg
Na području PU osječko-baranjske od 8. do 10. ožujka policijski službenici zatekli su u prometu 25 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi (18 vozača osobnih automobila, 6 vozača bicikla i 1 vozač mopeda).
 
U navedenom periodu osim prekršaja nedozvoljene koncentracije alkohola u krvi policijski službenici evidentirali su još 274 prekršaja, od čega 129 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 37 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 32 nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 2 upravljanja pod zabranom, 2 upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 4 upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 68 ostalih prekršaja.
 
Najveća prisutnost alkohola u krvi vozača evidentirana je dana  9. ožujka u 15,20 sati u Belišću, kada su policijski službenici zaustavili 56-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao biciklom uz prisutnost prisutnost alkohola u krvi od 2,55 grama po kilogramu.
 
U petak, 8. ožujka u 15,05 sati u Osijeku policijski službenici zaustavili su 49-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,59 grama po kilogramu.
 
Istog dana, u 20,45 sati kod Petrove Slatine dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u kojoj je sudjelovao 38-godišnji hrvatski državljanin, a koji je tom prilikom odbio alkotestiranje. Uhićen je sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.
 
Kasnije tog dana, u 23,25 sati, u Osijeku policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 60-godišnji hrvatski državljanin uz prisutnost  alkohola u krvi od 1,72 grama po kilogramu, koji je uhićen.
 
Dana 9. ožujka u 11,45 sati u Đakovu, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u kojoj je vozač osobnog automobila 68-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom uz  prisutnost alkohola u krvi od 0,66 grama po kilogramu.
 
Istog dana u 17,00 sati u Valpovu, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u kojoj je 28-godišnja hrvatska državljanka koja je upravljala osobnim automobilom uz prisutnost alkohola u krvi od 1,05 grama po kilogramu.
 
Dana 9. ožujka 2019. godine u 18,35 sati u Nizi policijski službenici zatekli su  31-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao osobnim automobilom uz prisutnost alkohola u krvi od 1,04 grama po kilogramu. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Kasnije tog dana, u 20,00 sati u D. Miholjcu, policijski službenici su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 54-godišnji državljanin Njemačke, kod kojeg je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 0,70 grama po kilogramu. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Istog dana u 21,50 sati na državnoj cesti broj 34, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom, u kojoj je vozač, 23-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom uz prisutnost alkohola u krvi od 1,46 grama po kilogramu.
 
 U večernjim satima 9. ožujka 2019. godine u Višnjevcu, policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 35-godišnji hrvatski državljanin uz prisutnost alkohola u krvi od 1,89 grama po kilogramu. Uhićen je sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.
 
Policijski službenici su 10. ožujka 2019. godine u 02,45 sati u Valpovu policijski službenici zaustavili su osobni automobil koji je upravljao  23-godišnji hrvatski državljanin uz prisutnost alkohola u krvi od 1,31 grama po kilogramu. Mladić je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Istog dana u 22,34 sati u Belom Manastiru policijski službenici zaustavili su  32-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Jagodnjaka koji je upravljao osobnim automobilom uz prisutnost alkohola u krvi od 1,40 grama po kilogramu. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stranica