Rezultati akcije Enable

  • Slika /2019/2PROMET/ENABLE/031 (Copy).JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Akcijom se nadziralo korištenje parkirališnih mjesta rezerviranih za parkiranje osoba s invaliditetom i moguću zlouporabu znaka pristupačnosti.

Na području PU osječko – baranjske, kao i na području čitave Europske unije, jučer, 3. prosinca, u organizaciji mreže prometnih policija Europe – TISPOL, policijski službenici proveli su akciju pod nazivom „Enable“. Akcija je za cilj imala nadzor korištenja parkirališnih mjesta rezerviranih za parkiranje osoba s invaliditetom i nadzor moguće zlouporabe znaka pristupačnosti.
 
Prilikom provođenja akcije policijski službenici ukupno su evidentirali 78 prekršaja. U prekršajima nepropisnog parkiranja na mjestima rezerviranim za parkiranje osoba s invaliditetom zatekli su 31 vozača.
 
Policijski službenici ostvarili su i kontakte s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom kako bi saznali s kojim se problemima osobe s invaliditetom suočavaju prilikom parkiranja na mjestima rezerviranim za parkiranje vozila osoba s invaliditetom.
 
Na temu problema s kojima se suočavaju osobe s invaliditetom prilikom parkiranja na mjestima rezerviranim za parkiranje vozila osoba s invaliditetom održano je i predavanje kandidatima za vozače na području Policijske postaje Našice.
 
O akciji je putem većeg broja medija s područja Slavonije i Baranje, s ciljem skretanja pažnje na ovu problematiku, upoznata i javnost. 

Stranica