Provedene edukacije o sigurnosti i zaštiti djece na Internetu

  • Slika /2024/Prevencija/sigurnost i zaštita na internetu/sl3.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Učenicima i roditeljima je ukazano na  opasnost i probleme koji se mogu dogoditi ukoliko se ne pridržavamo pravila i neoprezno koristimo Internet, odnosno društvene mreže

FOTO: PU osječko-baranjska

Policijski službenici za prevenciju Policijske uprave osječko-baranjske tijekom ožujka i travnja proveli su preventivna edukativna predavanja učenicima u Osnovnoj školi Antunovac, Osnovnoj školi „Miroslava Krleže“ Čepin, Osnovnoj školi Tenja, Osnovnoj školi „Vladimira Nazora“ Čepin, Osnovnoj školi „Mladost“ u Osijeku, Osnovnoj školi „Retfala“ u Osijeku, Osnovnoj školi „Kneževi Vinogradi“, Osnovnoj školi „ Bratoljuba Klaića“ u Bizovcu, Osnovnoj školi „Darda“, Osnovnoj školi „Tin Ujević“ u Osijeku, Osnovnoj školi „Dobriše Cesarić“ u Osijeku, Područnoj školi Marijanci i Sarvaš, srednjoj „Strojarsko-tehničkoj školi  Osijek“ te roditeljima u Osnovnoj školi „Ljudevita Gaja“ u Osijeku.  Ovim preventivnim aktivnostima obuhvaćeno je oko 750 djece i oko 100 roditelja.
 
Učenicima i roditeljima je ukazano na  opasnost i probleme koji se mogu dogoditi ukoliko se ne pridržavamo pravila i neoprezno koristimo Internet, odnosno društvene mreže. Edukacijom nastojimo smanjiti opasnost od kaznenih djela na Internetu, gdje su žrtve djeca ali i odrasli, upozoriti sve na elektroničko i vršnjačko nasilje. Cilj nam je usto potaknuti sve korisnike Interneta i društvenih mreža, bez obzira na životnu dob, da poštuju pravila na Internetu kako ne bi postali žrtve kaznenih ili prekršajnih ponašanja, a da će počinitelji takvih kažnjivih radnji biti odgovorni za svoje protuzakonito ponašanje.
 
Istovremeno, kroz preventivnu temu „Sigurnost i zaštita djece na Internetu“, obrađena je  tema „Zajedno protiv govora mržnje“ te je provedena kampanja „Web heroj“.
 
Ako sumnjate na nasilje na Internetu ili ako uočite nezakonit sadržaj na Internetu, isto možete prijaviti na aplikaciju Red Button.
 

Stranica