Provedena edukacija zaposlenih putem projekta "Zaželi" u Čemincu

  • Slika /2023/Edukacija zaposlenih putem projekta Zaželi/DSC_0056.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Cilj edukacije je povećanje svijesti svih sudionika u prometu, a naročito vozača bicikla o nužnosti poštivanja prometnih propisa

FOTO: PU osječko-baranjska 

Danas je u Čemincu u prostorijama Društvenog doma „Dr. Franjo Tuđman“ zaposlenicama projekta „Zaželi“, koji provodi Općina Čeminac održana edukacija o odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama i edukacija u sklopu projekta „Zajedno u zaštiti osobne imovine“ koja se odnosi na prevenciju kaznenih djela protiv imovine.

Edukaciju su proveli policijski službenik za sigurnost i preventivu cestovnog prometa Policijske postaje Beli Manastir Žarko Jurak i policijski službenik za prevenciju Marin Bošnjak.

Cilj edukacije je povećanje svijesti svih sudionika u prometu, a naročito vozača bicikla o nužnosti poštivanja prometnih propisa te prihvaćanja pravilnog ponašanja u prometu radi smanjenja broja najtežih prekršaja koji izravno dovode u opasnost vozače i druge sudionike u prometu.

Budući da žene zaposlene u ovom projektu kao korisnike uglavnom imaju osobe starije životne dobi, istima su dani savjeti kako da one same, ali i njihovi korisnici ne postanu žrtve imovinskih kaznenih djela, a prije svega krađa, teških krađa te prijevara s posebnim naglaskom na sprječavanje prijevara na štetu starijih osoba (puštanje nepoznatih osoba u dom, lažno predstavljanje s ciljem provjere navodnih krivotvorenih novčanica i dr.).

Stranica