Provedena akcija pojačanog nadzora prometa

Slika MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/PROMETNI POLICAJCI/prometni_policajac08.jpg

OSIJEK - Na postajnom području Postaje prometne policije Osijek policijski su službenici proveli pojačan nadzor prometa usklađen sa akcijama Europske unije za 2013. godinu.

Na postajnom području Postaje prometne policije Osijek, od 11. do 17. ožujka policijski su službenici proveli pojačan nadzor prometa usklađen sa akcijama Europske unije za 2013. godinu. U navedenom vremenu policijski službenici su, uz ostala kršenja pozitivnih propisa Republike Hrvatske, posebno nadzirali korištenje sigurnosnog pojasa te nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje. U provođenju zadaća sudjelovala su 132 policijska službenika.

Tijekom provođenja akcije policijski službenici utvrdili su ukupno 353 prekršaja počinjena u prometu, od čega se 112 odnosilo na ciljane prekršaje, odnosno, 69 prekršaja odnosilo se na nekorištenje pojasa, dok se 43 prekršaja odnosilo na nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje.

Tijekom provođenja akcije evidentirane su i 24 prometne nesreće, gdje je u sedam prometnih nesreća jedna osoba teže, a deset osoba lakše ozlijeđeno.



Stranica