Proveden preventivni projekat „Budi navijač, a ne razbijač" na utakmicama nogometnog kupa

  • Slika /2021/Bijelo Brdo budi navijač a ne razbijač/IMG-fd5c213fb9ad0410e51483c0961be54b-V.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Svaki športski događaj u Osječko-baranjskoj županiji policija će i dalje podupirati u sklopu svojih preventivnih projekata, a sve u cilju preventivnog djelovanja na svijest i ponašanje građana  

FOTO: PU osječko-baranjske

Jučer, 27. listopada, u Bijelom Brdu, na stadionu NK „BSK“ odigrana je nogometna utakmica osmine finala nogometnog kupa, između NK „BSK“ i GNK „Dinamo“, dok je u utorak 26. listopada, u Belišću, odigrana utakmica osmine finala nogometnog kupa, između NK „Belišće“ i HNK „Hajduk“.

U sklopu preventivnog projekta „Budi navijač, a ne razbijač“, policijski službenici Odjela prevencije, Policijske uprave osječko-baranjske u suradnji s II Policijskom postajom Osijek i Policijskom postajom Belišće, na oba sportska susreta, posjetiteljima i navijačima dijelili su majice i edukativne letke čiji sadržaj ima za cilj povećati sigurnost na sportskim natjecanjima, smanjiti vrijeđanje na rasnoj, nacionalnoj, vjerskoj i drugoj osnovi te sprječavanje svih oblika nereda i nasilja vezanih uz sport, odnosno navijanje bez vrijeđanja, nasilja i uništavanja.        

Cilj ovog preventivnog projekta je sve sudionike ovakvog sportskog događaja senzibilizirati o problemima i posljedicama nereda i nesportskog ponašanja na nogometnim i rukometnim utakmicama kao i posljedicama koje ostavljaju na društvo.

Problem nasilja na sportskim natjecanjima, vrijeđanje na rasnoj, nacionalnoj, vjerskoj i drugoj osnovi, navijačko nasilje koje ima za posljedicu međusobno ozljeđivanje i uništavanje javne i privatne imovine iziskuje uključivanje svih društvenih struktura zajednice u njegovom rješavanju. Budući je jedan od sastavnih dijelova sporta i navijanje, koje ponekad završi i huliganskim neredima, prepoznata je potreba da se djeci i mladima, sportašima i navijačima, na prigodan način ukaže na nešportsko i društveno neprihvatljivo ponašanje na športskim natjecanjima te da ih se počne sustavno educirati o toj problematici.

Svaki športski događaj u Osječko-baranjskoj županiji policija će i dalje podupirati u sklopu svojih preventivnih projekata, a sve u cilju preventivnog djelovanja na svijest i ponašanje građana.

U provedbu ovih preventivnih aktivnosti uključila se i "Športska zajednica Osječko-baranjske županije" koji su za ova dva sportska događaja osigurali dječje majice s natpisom BUDI NAVIJAČ-navijaj bez vrijeđanja, nasilja i uništavanja.  
 

 

Stranica