Pronašao topovski projektil

Slika /MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/FADI-ORUZJE/oruzje i streljivo300x200.JPG

BELI MANASTIR - Baranjac je donio u prostorije Policijske postaje Beli Manastir topovski projektil.

U večernjim satima 1. travnja 51-godišnjak iz Belog Manastira donio je u prostorije Policijske postaje Beli Manastir topovski projektil, koji je najvjerojatnije zaostao iz Drugog svjetskog rata. Baranjac je projektil pronašao u polju nedaleko od Duboševice.

Podsjećamo građane da je još uvijek u tijeku provođenje akcije „Manje oružja – manje tragedija“, odnosno, prema Zakonu o oružju oružje se može predati uvijek i protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak, ukoliko oružje prijavi nadležnom tijelu radi predaje prije početka primjene svih zakonskih policijskih ovlasti.

Pozivamo i apeliramo na sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva da ga bez straha od sankcija prijave policiji, neka ga ne odlažu u kanale, polja i slično. Također, napominjemo, ne donosite oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje sami, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o predaji obavijestite policiju na broj 192 ili osobno, najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena. O svemu se možete informirati putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.



Stranica