Pronalazak minsko - eksplozivnog sredstva

Slika /2020/ORUŽJE/plakat_1.png

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92

FOTO: Ilustracija

Jučer u jutarnjim satima, u Bijelom Brdu, 36-godišnjak je prilikom izvođenja radova na zemlji pronašao pet projektila raketnog bacača M79, kalibra 90 milimetara.

Na mjesto događaja izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je na siguran način uništio jedan projektil, a ostala četiri je na siguran način izuzeo.

Također jučer, u popodnevnim satima, u blizini mjesta Petrijevci, 43-godišnjak je prilikom čišćenja pomoćnih prostorija pronašao dvije ručne bombe M/75, dvije protu pješačke mine PMA 2 i jednu protu pješačku minu PMR 2A.

Na mjesto događaja izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je na siguran način izuzeo bombe i protu pješačke mine.

Podsjećamo građane da akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje.
 
Pozivamo građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji.
Molimo Vas da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja.
O namjeri predaje obavijeste nas na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji.
Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.
 
Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

 

Stranica