Pronađena neeksplodirana ubojita sredstva

Slika MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/FADI-ORUZJE/oruzje i streljivo300x200.JPG

TENJA/BARANJA - Prilikom obavljanja poslova pronađena neeksplodirana ubojita sredstva. 

Prilikom radova na zemlji u Tenji u poslijepodnevnim satima 22. ožujka 66-godišnjak je pronašao nekoliko protuavionskih metaka.

Također, u poslijepodnevnim satima 22. ožujka, djelatnik tvrtke za otkup sekundarnih sirovina iz Baranje, prilikom sortiranja metalnog otpada pronašao je topovsko zrno.

Na mjesta pronalaska izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu koji je izuzeo protuavionske metke i uništio topovsko zrno.

Podsjećamo građane da je još uvijek u tijeku provođenje akcije „Manje oružja – manje tragedija“, odnosno, prema Zakonu o oružju oružje se može predati uvijek i protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak, ukoliko oružje prijavi nadležnom tijelu radi predaje prije početka primjene svih zakonskih policijskih ovlasti.

Pozivamo i apeliramo na sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva da ga bez straha od sankcija prijave policiji, neka ga ne odlažu u kanale, polja i slično. Također, napominjemo, ne donosite oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje sami, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o predaji obavijestite policiju na broj 192 ili osobno, najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati putem besplatne telefonske linije 088 88 92.



Stranica