Pronađena bomba

Slika /MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/BOMBA-NET.jpg

ĐAKOVO - Prilikom izvođenja javnih radova pronađena je jedna ručna bomba M-75.

Jučer, 22. travnja u Satnici Đakovačkoj u kanalu prilikom izvođenja javnih radova pronađena je jedna ručna bomba M-75. Na mjesto pronalaska izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu koji je izuzeo navedeno sredstvo.  

Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak. Pozivamo sve građane koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva da ga bez straha od sankcija prijave policiji, neka ga ne odlažu u kanale, polja i slično. Napominjemo da oružje i eksplozivna sredstva ne donosite sami u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja, već o predaji obavijestite policiju na broj 192 ili osobno, najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.



Stranica