Pronađen eksploziv

Slika PU_OB/MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/Izbacite uljeza 2013/momt02.jpg

Jučer, 19. srpnja oko 09,10 sati u Đakovu, 58-godišnjak je prilikom rušenja kuće pronašao 11,5 kilograma TNT i 35 komada detonatora za eksploziv.

Nadalje, 19. srpnja oko 15,30 sati u Osijeku u Ulici Josipa Jurja Srossmayera u podrumu obiteljske kuće, 69-godišnjak je pronašao 2 eksplozivna streljiva call. 30 mm.

Na mjesta pronalaska izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je navedena ubojita sredstvo izuzeo.

 

„Manje oružja, manje tragedija - izbacimo uljeza“ i dalje traje

Policija poziva i apelira na sve one, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Napominjemo da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.



Pisane vijesti