Prometni događaji

Slika /2022/Ilustracije nove/B1poster A.JPG

Prometne nesreće bez ozlijeđenih osoba

FOTO: Ilustracija

Na području PU osječko-baranjske jučer je obavljen očevid za četiri prometne nesreće, u kojima srećom nije bilo ozlijeđenih osoba. Dvije nesreće dogodile su se na području nadležnosti Postaje prometne policije Osijek, a po jedna na području Donjem Miholjca i Đakova.

''NAPUHAO'' 3,29 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Na području PU osječko-baranjske jučer su u nadzoru prometa evidentirana dva vozača (jedan osobnog automobila i jedan bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 08,45 sati u Valpovu, kada je u nadzoru prometa zatečen 56-godišnak iz Valpova, koji je upravljao biciklom s 3,29 promila alkohola u krvi. Biciklist je smješten u posebnu prostoriju do otrježnjenja.

UHIĆEN VIŠESTRUKI PROMETNI RECIDIVIST

U 12,45 sati u Zagrebačkoj ulici u Osijeku u nadzoru prometa zatečen je 25-godišnjak iz Zoljana, koji je upravljao osobnim automobilom, a istekla mu je važnost prometne dozvole za više od 15 dana za vrijeme dok mu je rješenjem određeno da ne može u roku od dvije godine podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole zbog prikupljenih devet negativnih bodova te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 0,87 promila.

Kako je vozač unazad tri godine tri puta pravomoćno presuđen za upravljanje motornim vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, uhićen je i privremeno mu je oduzeto vozilo sa kojim je upravljao do donošenja odluke o prekršaju. Isti dan je priveden na sud te mu je produženo zadržavanje na 15 dana i sproveden je u zatvor.

Za navedene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 3.570 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i tri boda.
 

Stranica