Prometne nesreće u proteklih 48 sati i događaji u prometu

Slika /MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/auto_policija.jpg

Osam prometnih nesreća evidentirali smo u proteklih 48 sati.

U proteklih 48 sati na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je osam prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće dvije su osobe teže ozijeđene. Preostalih šest za posljedicu je imalo materijalnu štetu.
Sedam se dogodilo na području Osijeka, a jedna na području Našica.

Od 14. do 15. kolovoza na području ove policijske uprave policijski su službenici zaustavili četiri vozača koji su upravljali vozilima uz nedozvoljenu koncentraciju alkohola u krvi (tri vozača bicikla i jedan vozač osobnog automobila).

Najveću prisutnost alkohola u krvi vozača evidentirali su 14. kolovoza u 22,25 sati u Bilju, kada su zaustavili 51-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Bilja, koji je upravljao biciklom uz prisutnost alkohola u krvi od 3,19 grama po kilogramu. Vozač je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Istoga dana u 22,05 sati policijski službenici zaustavili su u Belom Manastiru 58-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Belog Manastira, koji je upravljao biciklom uz prisutnost alkohola u krvi od 1,97 grama po kilogramu. Sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U četvrtak, 15. kolovoza, u 1,45 sati policijski službenici zaustavili su u Aljmašu osobni automobil kojim je upravljao 30-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka, uz prisutnost alkohola u krvi od 2,14 grama po kilogramu. Uhićen je, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.

Također 15. kolovoza, u 11,30 sati na graničnom prijelazu Erdut dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Sudionik prometne nesreće, 38-godišnji hrvatski državljanin iz Bizovca upravljao je biciklom uz prisutnost alkohola u krvi od 2,27 grama po kilogramu. Sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stranica