Prometne nesreće u protekla 24 sata i najava pojačanih mjera u prometu

Slika /MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/policajac_pise_kaznu.jpg
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su dvije prometne nesreće koje su za posljedicu imale materijalnu štetu i koje su se dogodile na području Grada Osijeka i Belišća.

Jučer 06. prosinca na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zatečeno 5 vozača od čega 4 vozača osobnog automobila i 1 vozač bicikla koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 21,10 sati u Valpovu, kada je zaustavljen 56-godišnji hrvatski državljanin iz Belišća, koji je upravljao osobnim automobilom te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,61 g/kg.

U nadolazećem vikendu provesti će se pojačane mjere usmjerene na prekršaje koji su u uzročno-posljedičnoj vezi nastanka prometnih nesreća i posljedica u istima, a prvenstveno će se obratiti pozornost na prekoračenje brzine kretanja, alkohol, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, kao i drugim težim prometnim prekršajima (upravljanje pod zabranom, upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje i dr.).


Stranica