Prometne nesreće u protekla 24 sata i događaji u prometu

Slika /MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/auto_policija07.jpg

Devet prometnih nesreća evidentirali smo u protekla 24 sata.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je devet prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba lakše ozlijeđena. Preostalih osam nesreća za posljedicu je imalo materijalnu štetu.

Po tri su se dogodile na područjima Osijeka i Baranje, a po jedna na područjima Đakova, Belišća i Našica.

Jučer, 9. srpnja na području PU osječko-baranjske policijski službenici zaustavili su tri vozača osobnih automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveću koncentraciju alkohola u krvi vozača evidentirali su u 23 sata u Razbojištu, kada su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 32-godišnji hrvatski državljanin uz prisutnost alkohola u krvi od 2,05 grama po kilogramu. Unazad tri godine pravomoćno je presuđen za isti prekršaj. Uhićen je, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.

U 17,30 sati u Jagodnjaku se dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozačica, 45-godišnja hrvatska državljanka upravljala je osobnim automobilom uz prisutnost alkohola u krvi od 0,89 grama po kilogramu, prije stjecanja prava na upravljanje. Sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smještena je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U 17,35 sati u Kanižlićevoj ulici u Osijeku dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač, 44-godišnji hrvatski državljanina, upravljao je vozilom uz prisutnost alkohola u krvi od 1,11 grama po kilogramu.

U 20,10 sati u Dunavskoj ulici u Osijeku, policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 33-godišnji hrvatski državljanin. Vozač je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje. Unazad tri godine, 33-godišnjak je dva puta pravomoćno presuđen za isti prekršaj te je uhićen, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.
 

Stranica