Prometne nesreće u protekla 24 sata

Slika /MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/zzGLOBAL/Prometna_kolica_02.JPG
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je osam prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba teže ozlijeđena. Preostalih sedam nesreća za posljedicu je imalo materijalnu štetu.
Pet se dogodilo na području Osijeka, a dvije na području Đakova.

Jučer, 28. studenog, na području ove policijske uprave policijski službenici zatekli su u prometu tri vozača osobnog automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.
Najveću prisutnost alkohola evidentirali su u 20,07 sati u Osijeku, na raskrižju ulica Josipa Reihl - Kira i Bračke, kada su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 49-godišnji hrvatski državljanin te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,27 promila.
U 23,15 sati u Velimirovcu se dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom, a počinitelj, 46-godišnji hrvatski državljanin, vozač osobnog automobila, imao je alkohola u krvi od 2,04 promila. Vozač je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
Od 10 do 17 sati 28. studenog na području cijele policijske uprave provedene su pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom. Policijski službenici evidentirali su ukupno 71 prekršaj, od čega 35 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa (dva na zadnjem sjedalu) i 15 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.


Stranica