Prometne nesreće u protekla 24 sata

Slika /MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/policija03.jpg
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba lakše ozlijeđena dok je šest prometnih nesreća za posljedicu imalo materijalnu štetu.

Pet prometnih nesreća dogodilo se na području Grada Osijeka, a po jedna na području Belog Manastira i Našica.

Jučer, 26. studenog na području ove PU u prometu su zatečena 4 vozača od čega 3 vozača osobnog automobila i 1 vozač bicikla koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.
 
Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 16,08 sati u Osijeku, na raskrižju ulica kneza Trpimira i Vijenac Ivana Meštrovića, kada je zaustavljena 41-godišnja hrvatska državljanka iz Belog Manastira, koja je upravljala osobnim automobilom, te joj je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 2,12 g/kg. Vozačica je uhićena, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.
 
U 13,35 sati u Belom Manastiru, zaustavljen je 47-godišnji hrvatski državljanin iz Belog Manastira, koji je upravljao biciklom te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,48 g/kg. Biciklist je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
U 14,50 sati u Belom Manastiru, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u kojoj je 30-godišnji hrvatski državljanin iz Belog Manastira, upravljao osobnim automobilom i imao alkohola u krvi od 1,15 g/kg. Vozač je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Sutra, 28. studenog 2018. godine u vremenu od 10,00 do 17,00 sati, na području cijele policijske uprave provesti će se pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.


Pisane vijesti