Prometne nesreće u protekla 24 sata

Slika /MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/auto_policija04.jpg

Na području PU osječko – baranjske evidentirane su dvije prometne nesreće.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su dvije prometne nesreće, koje su se dogodile na području Baranje. U jednoj prometnoj nesreći dvije su osobe lakše ozlijeđene, dok je druga za posljedicu imala materijalnu štetu.
Na području ove policijske uprave policijski su službenici u prometu zatekli jedanaest vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Sedam je bilo vozača osobnog automobila, tri vozača bicikla i jedan vozač traktora.
Najveću prisutnost alkohola evidentirali su u 14,35 sati u Podravskoj Moslavini, kada su zaustavili traktor kojim je upravljao 59-godišnji hrvatski državljanin uz prisutnost alkohola u krvi od 1,98 promila. Vozač je upravljao traktorom prije stjecanja prava na upravljanje.
U 9,10 sati u Dardi, zaustavili su 56-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao biciklom uz prisutnost alkohola u krvi od 1,10 promila. Vozač je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
U 15,25 sati u Našicama policijski su službenici zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 37-godišnji hrvatski državljanin. Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 0,94 promila te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
Policijski službenici zaustavili su u 20,25 sati u Valpovu osobni automobil kojim je upravljao 61-godišnji hrvatski državljanin. Vozač je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 0,86 promila. Unazad tri godine 61-godišnjak je tri puta pravomoćno presuđen za prekršaj upravljanja motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te je uhićen, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona. 


Pisane vijesti