Prometne nesreće u protekla 24 sata

Slika /MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/policija03.jpg
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su dvije prometne nesreće koje su za posljedicu imale materijalnu štetu i dogodile su se na području Belišća.

Jučer, 21. studenog na području ove Policijske uprave u prometu su zatečena četiri vozača od čega tri vozača osobnog automobila i jedan vozač bicikla koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 16,00 sati u Kešincima, kada je zaustavljen 61-godišnji hrvatski državljanin iz Starih Mikanovaca, vozač osobnog automobila, te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 2,20 g/kg. Vozač je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U 14,55 sati u Belom Manastiru zaustavljen je 36-godišnji hrvatski državljanin iz Belog Manastira, koji je upravljao osobnim automobilom. Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 0,84 g/kg i upravljao je vozilom za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Do sada je, u zadnje tri godine, četiri puta pravomoćno presuđen za prekršaj upravljanja vozilom uz prisutnost alkohola u krvi.


Pisane vijesti