Prometne nesreće u protekla 24 sata

Slika /MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/policajac01.jpg
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće tri su osobe lakše ozlijeđene. Preostale tri nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu.

Dvije su se dogodile na području Osijeka, a po jedna na područjima Baranje, Donjeg Miholjca i Našica.
Jučer, 15. studenog, na području ove policijske uprave u prometu su zatečena četiri vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Tri vozača  bili su biciklisti, a jedan vozač osobnog automobila.

Najveću prisutnost alkohola u krvi policijski službenici evidentirali su u 14,45 sati u Antunovcu, kada su zaustavili 51-godišnjeg hrvatskog državljanina, vozača bicikla, te utvrdili prisutnost alkohola u krvi od 1,25 promila.

U nadolazećem vikendu provest će se pojačane mjere usmjerene na prekršaje koji su u uzročno-posljedičnoj vezi nastanka prometnih nesreća i njihovih posljedica. Prvenstveno će se obratiti pozornost na prekoračenje brzine kretanja, alkohol, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, kao i drugim težim prometnim prekršajima (upravljanje pod zabranom, upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje i drugo).

Jučer, 19. studenog na području ove PU u prometu su zatečena 2 vozača osobnog automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.
 
Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 22,10 sati u Habjanovcima, kada je zaustavljen 56-godišnji hrvatski državljanin iz Habjanovaca te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 2,32 g/kg.
 
U 19,30 sati u Osijeku, u Vinogradskoj ulici, zaustavljen je 23-godišnji hrvatski državljanin iz Darde, vozač osobnog automobila, te je kod istoga pronađena zelena biljna materija nalik na drogu tipa „marihuana“. Isti se odbio podvrgnuti ispitivanju na prisutnost droga u organizmu te je uhićen sukladno članku 134. Prekršajnog zakona. 
 


Pisane vijesti