Prometne nesreće u protekla 24 sata

Slika /MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/alkotest01.jpg
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće jedna je osoba teže, a jedna je osoba lakše ozlijeđena. Preostalih pet nesreća za posljedicu je imalo materijalnu štetu.

Tri su se dogodile na području Osijeka, dvije na području Belišća, a po jedna na područjima Đakova i Našica.

Jučer, 15. studenog, na području ove policijske uprave u prometu su zatečena četiri vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Tri vozača  bili su biciklisti, a jedan vozač osobnog automobila.

Najveću prisutnost alkohola u krvi policijski službenici evidentirali su u 14,45 sati u Antunovcu, kada su zaustavili 51-godišnjeg hrvatskog državljanina, vozača bicikla, te utvrdili prisutnost alkohola u krvi od 1,25 promila.

U nadolazećem vikendu provest će se pojačane mjere usmjerene na prekršaje koji su u uzročno-posljedičnoj vezi nastanka prometnih nesreća i njihovih posljedica. Prvenstveno će se obratiti pozornost na prekoračenje brzine kretanja, alkohol, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, kao i drugim težim prometnim prekršajima (upravljanje pod zabranom, upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje i drugo).


Pisane vijesti