Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske i događaji u prometu

Slika /MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/auto_policija07.jpg

Pet prometnih nesreća evidentirali smo u protekla 24 sata.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba lakše ozlijeđena. Četiri nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu.

Dvije prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka, a po jedna na područjima Đakova, Belišća i Našica.
Na području PU osječko – baranjske 19. rujna policijski službenici zaustavili su četiri vozača koji su upravljali vozilima uz nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi (dva vozača osobnih automobila i dva vozača bicikla).

Najveću prisutnost alkohola u krvi vozača evidentirali su u 2,40 sati kada su u Županijskoj ulici u Osijeku zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 37-godišnji hrvatski državljanin iz Antunovca, uz prisutnost alkohola u krvi od 2,22 grama po kilogramu. Vozač je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U 10,20 sati policijski službenici zaustavili su u Belom Manastiru osobni automobil kojim je upravljao 46-godišnji hrvatski državljanin iz Belog Manastira prije stjecanja prava na upravljanje. Vozač je u zadnjih 12 mjeseci tri puta pravomoćno presuđen za isti prekršaj. Uhićen je sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.

U 20,40 sati u Đakovu se dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede. Vozač osobnog automobila, 51-godišnji hrvatski državljanina iz Đakova, počinitelj prometne nesreće, upravljao je osobnim automobilom uz prisutnost alkohola u krvi od 2,31 grama po kilogramu. Sukladno članku 137. Prekršajnog zakona vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stranica