Prometne nesreće na području PU osječko - baranjske

Slika /MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/policija05.jpg

Tijekom vikenda evidentirano je petnaest prometnih nesreća.

Tijekom vikenda na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je petnaest prometnih nesreća. Tri osobe su lakše ozlijeđene. Preostalih dvanaest za posljedicu su imale materijalnu štetu.

Osam prometnih nesreća dogodilo se na području Osijeka, jedna na području Belišća dok su se po dvije prometne nesreće dogodile na području Belog Manastira, Đakova i Našica.

Na području PU osječko-baranjske u prometu je evidentirano 14 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi (10 vozača osobnih automobila, 2 vozača bicikla te po 1 vozač teretnog automobila i motocikla).
 
Najveća prisutnost alkohola utvrđena je dana 09. kolovoza u 18,40 sati, u Osijeku, u Ulici kneza Trpimira, policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 58-godišnji hrvatski državljanin iz Opatovca, koji se kretao kolničkom trakom namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjera, na dijelu kolnika gdje su kolniče trake fizički odvojene jedna od druge, te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 2,34 grama po kilogramu. Vozač je uhićen, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.
 
Dana 9. kolovoza u 15,15 sati u Našicama, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom, a kod 32-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Našica, koji je upravljao osobnim automobilom, utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 1,10 grama po kilogramu.
 
Istoga dana 9. kolovoza u 17,15 sati u Osijeku, u Šamačkoj ulici, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom, a kod 57-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Osijeka, koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje, utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 1,35 grama po kilogramu. Vozač je uhićen, sukladno članku 134.Prekršajnog zakona.
 
Dana 09. kolovoza u 18,35 sati u Đakovu, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom, a kod 36-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Đakova, koji je upravljao osobnim automobilom, utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 2,40 grama po kilogramu. Vozač je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Istoga dana 09. kolovoza u 22,10 sati u Osijeku, na kružnom toku Srijemske ulice i M. Divalta, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena, a kod 39-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Osijeka, koji je upravljao osobnim automobilom, utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 2,16 grama po kilogramu. Vozač je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
 
 
 

 

Stranica