Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

Slika /alkohol.jpg
Tijekom vikenda na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je osam prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba lakše ozlijeđena dok je sedam prometnih nesreća za posljedicu imalo materijalnu štetu.

Po dvije prometne nesreće su se dogodile na području Grada Osijeka, Belog Manastira, Đakova i Našica.

Nadalje, tijekom vikenda od 07. do 09. prosinca na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zatečeno 45 vozača od čega 43 vozača osobnog automobila i 2 vozača bicikla koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

U navedenom periodu osim alkohola evidentirano je još 227 prekršaja od čega 97 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 43 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 13 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 1 upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 1 upravljanje pod zabranom, 3 upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, 1 vozač se odbio podvrgnuti ispitivanju prisutnosti alkohola u krvi i 68 ostalih prekršaja.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 08. studenog u 15,55 sati u Valpovu, kada je u prometu zatečen 58-godišnji hrvatski državljanin iz Valpova, koji je upravljao biciklom te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 2,12 g/kg.

Dana 07. prosinca u 15,45 sati u Belom Manastiru, zatečen je 71-godišnji hrvatski državljanin iz Podolja, koji je upravljao osobnim automobilom te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,12 g/kg. Vozač je sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju.

Nadalje,  07. prosinca u 21,00 sati na autocesti broj 5, kod naplatnih kućica u Josipovcu, zatečen je 43-godišnji hrvatski državljanin iz Zagreba, koji je upravljao osobnim automobilom te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,45 g/kg. Vozač je sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju.

Dana 08. prosinca u 00,45 sati u Đakovu, zatečen je 48-godišnji hrvatski državljanin iz Đakova, koji je upravljao osobnim automobilom te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,47 g/kg. Vozač je sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju.

Također, 08. prosinca u 03,00 sati u Osijeku, u Franjevačkoj ulici kod križanja s Ulicom Kamila Firingera, zatečen je 23-godišnji hrvatski državljanin iz Valpova, koji je upravljao osobnim automobilom te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,47 g/kg. Vozač je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju.

Istog dana, 08. prosinca u 03,55 sati u Osijeku, u Ulici Europska avenija, zatečen je 26-godišnji hrvatski državljanin iz Višnjevca koji je upravljao osobnim automobilom te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,92 g/kg. Vozač je uhićen, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.

Dana 09. prosinca u 01,27 sati u Belom Manastiru, zatečen je 35-godišnji hrvatski državljanin iz Belog Manastira, koji je upravljao osobnim automobilom te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,58 g/kg. Vozač je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju.


Stranica