Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

Slika /MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/alkohol.jpg
Tijekom vikenda na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirana je dvadeset jedna prometna nesreća. U tri prometne nesreće tri osobe su lakše ozlijeđene dok je osamnaest prometnih nesreća za posljedicu imalo materijalnu štetu.
Četrnaest ih se dogodilo na području Grada Osijeka, tri na području Đakova, dvije na području Belišća, a po jedna prometna nesreća na području Donjeg Miholjca i Našica.
 
Tijekom vikenda od 23. do 25. studenog na području ove PU u prometu je zatečeno 37 vozača od čega 29 vozača osobnog automobila, 6 vozača bicikla i 2 vozača teretnog automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.
 
U navedenom periodu osim alkohola evidentirano je još 288 prekršaja od čega 121 prekršaj prekoračenja brzine kretanja, 49 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 27 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 5 upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 2 upravljanje pod zabranom, 9 upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, 1 vozač se odbio podvrgnuti ispitivanju prisutnosti alkohola u krvi i 74 ostali prekršaji.
 
Najveća prisutnost alkohola utvrđena je dana 24. studenog u 11,30 sati u Zmajevcu, kada je u prometu zatečen je 51-godišnji hrvatski državljanin iz Zmajevca, koji je upravljao biciklom te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 2,38 g/kg. Biciklist je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Dana 24. studenog u 17,50 sati na lokalnoj cesti broj 44105, između Krndije i Gorjana dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, u kojoj je 44-godišnji hrvatski državljanin iz Gorjana, upravljajući osobnim automobilom imao alkohola u krvi od 2,23 g/kg.
 
Dana 25. studenog u 02,15 sati u Osijeku u Bosanskoj ulici, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, u kojoj je 30-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka, upravljajući osobnim automobilom imao alkohola u krvi od 0,88 g/kg. Vozač je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Nadalje, 25. studenog u 04,30 sati u Valpovu, zatečen je 26-godišnji hrvatski državljanin iz Belišće, koji je upravljao osobnim automobilom te se odbio alkotestirati. Vozač je uhićen, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.
 
Također, 25. studenog u 14,55 sati u Veliškovcima, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, u kojoj je 26-godišnji hrvatski državljanin iz Belišća, upravljao osobnim automobilom uz prisutnost alkohola u krvi od 1,46 g/kg. Vozač je upravljao navedenim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te je uhićen, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.


Pisane vijesti