Prometne nesreće izazivali su i vozači pod utjecajem alkohola

Slika /2024/Promet/policija natpis4.jpg
FOTO: Ilustracija

OSIJEK - U prometnoj nesreći s materijalnom štetom 26. kolovoza u 11,40 sati, koja se dogodila u Osijeku, sudjelovala je 64-godišnja vozačica osobnog automobila kojoj je utvrđena koncentracija od 1,20 promila.
 
Do nesreće je došlo kada se, upravljajući kolnikom Podravske ulice iz smjera istoka prema zapadu, nije držala dovoljan razmak od parkiranog automobila, kojega je obilazila te je došlo do oštećenja na njezinom retrovizoru i retrovizoru automobila kojega je obilazila.
 
Vozačicu, koja se udaljila s mjesta događaja, pronašla je policija isti dan u 12,55 sati na adresi stanovanja. Alkotestom je utvrđeno da je upravljala osobnim automobilom s 1,20 promila alkohola u krvi.
 
Vozačici  je izdana naredba o određivanju mjere opreza te joj je na 12 sati privremeno oduzeta vozačka, čime je na to vrijeme isključena iz prometa.
 
Za počinjene prekršaje može se izreći novčana kazna do 3.070 eura, zaštitna mjera  zabrane upravljanja motornim vozilima "B" kategorije u trajanju do 15 mjeseci i do 7 negativnih prekršajnih bodova
 
OSJEČKA OBILAZNICA - istoga dana u 20,30 sati u prometnoj nesreći s materijalnom štetom, koja se dogodila na križanju južne osječke obilaznice s D-2 s cestom za Antunovac, sudjelovao je 42-godišnji vozač osobnog automobila, koji se kretao obilaznicom i skretao na odvojku za Antunovac. Kako nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama (odvojak, zavoj udesno) i vidljivosti i preglednosti (noćni uvjeti), izgubio je nadzor nad vozilom te u zanošenju prešao na prometni otok i u kretanju udario u nekoliko prometnih znakova, a nakoncu i u žičanu ogradu nakon čega se zaustavio na obradivoj površini.

Alkotestom je utvrđeno da je automobilom upravljao s 2,08 promila alkohola u krvi, zbog čega mu je privremeno oduzeta vozačka dozvola, a kako je postojala bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja, smješten je u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.   
 
Za počinjene prekršaje može se izreći novčana kazna do 2.910 eura ili kazna zatvora od 60 dana, najveća zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima "B" kategorije u trajanju do 12 mjeseci i do 6 bodova.

Stranica