Prometne nesreće i ostali događaji u prometu

Slika /2020/Policijski auto, logo, rotirka/20200521_093851.jpg

U protekla 24 sata evidentirano je 9 prometnih nesreća

FOTO: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirano je 9 prometnih nesreća, koje su za posljedicu imale materijalnu štetu.

Na području Osijeka dogodilo se četiri prometne nesreće, na području Belog Manastira i Đakova dvije prometne nesreće, a na području Belišća jedna prometna nesreća.

Jučer, 12. listopada, na području Policijske osječko-baranjske u nadzoru prometa evidentirana su 2 vozača osobnog automobila koji su bili pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 20,50 sati, u Tenju, gdje je nadzoru prometa zaustavljen vozač osobnog automobila, 42-godišnji hrvatski državljanin iz Tenja. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,46 grama po kilogramu.
 
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

U 19,05 sati, u Selcima Đakovačkim, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 21-godišnji hrvatski državljanin iz Đakova,  uslijed neprilagođene brzine kretanja sletio je s kolnika te mu je evidentirana  prisutnost alkohola u krvi od 1,31 grama po kilogramu.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 16 500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

U 19,40 sati u Osijeku, u ulici J. J. Strossmayera, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 58-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka nepropisno se prestrojavao te udario u drugo vozilo. Alkotestiranjem mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 0,74 grama po kilogramu.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 7 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.
 
 

Stranica