Prometne nesreće i ostali događaji u prometu

Slika /2020/Policijski auto, logo, rotirka/20200521_093327.jpg

U protekla 24 sata evidentirano je 11 prometnih nesreća

FOTO: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirano je 11 prometnih nesreća gdje je u 1 prometnoj nesreći jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede, a u 7 prometnih nesreća 7 osoba je zadobilo lake tjelesne ozljede. Ostale prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu.

Na području Osijeka dogodilo se 5 prometnih nesreća, na području Donjeg Miholjca i Đakova dogodilo se 2 prometne nesreće, a u Belišću i Našicama po jedna prometna nesreća.

Jučer, 16. rujna, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu su zaustavljena 2 vozača osobnog automobila  koji su u krvi imali nedozvoljenu koncentraciju alkohola, od kojih je jedan vozač osobnog automobila i jedan vozač bicikla.

Najveća koncentracija alkohola evidentirana je u 23,35 sati, u naselju Velimirovci, u Ulici Alojzija Stepinca, gdje je zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 37-godišnji hrvatski državljanin. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola od 1,37 grama po kilogramu.

Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od 15 000 kuna, izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od 6 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

U 23,30 sati, na državnoj cesti broj 2, kod čvora „HEP“, zaustavljen je 36-godišnji hrvatski državljanin iz Branjine, koji je upravljao motociklom pod utjecajem droga.

Vozaču je određeno uzimanje uzoraka krvi i urina što je odbio.

Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od 20 000 kuna, izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od 12 mjeseci te 6 negativnih prekršajnih bodova.
 
 

Stranica