Prometne nesreće i ostali događaji u prometu

Slika /2020/Policijski auto, logo, rotirka/20200521_093340.jpg

U protekla 24 sata evidentirano je 11 prometnih nesreća

FOTO: Ilusracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je 11 prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je smrtno stradala, a u jednoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede. U devet prometnih nesreća nastala je materijalna šteta.

Na području Osijeka dogodilo se četiri prometne nesreće, na području Donjeg Miholjca i Belog Manastira dogodilo se dvije prometne nesreće te na području Đakova, Belišća i Našica jedna prometna nesreća.

Jučer, 16. kolovoza, na području Policijske uprave osječko-baranjske, u prometu je zaustavljeno 3 vozača (1 vozač osobnog automobila i 2 vozača bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Dana, 16. kolovoza, u 00,20 sati, u Topolju, u nadzoru prometa je zaustavljen biciklist, 20-godišnji hrvatski državljanin te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,63 grama po kilogramu.

Za počinjeni prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu od 500 kuna.

Jučer, 16. kolovoza, u 19,35 sati, u Podravskim Podgajcima, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lako tjelesno ozlijeđena. Vozač automobila, 67-godišnji hrvatski državljanin, nije prilagodio brzinu kretanja i sletio je s kolnika. Alkotestiranjem mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,85 grama po kilogramu što je u posljednja 24 sata najveća evidentirana prisutnost alkohola u krvi.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 22 500 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.
 
 

Stranica