Prometne nesreće i ostali događaji u prometu

Slika /2020/Policijski auto, logo, rotirka/20200521_093340.jpg

U protekla 24 sata evidentirano je 10 prometnih nesreća

FOTO: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je deset prometnih nesreća, gdje je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede, a u devet prometnih nesreća je nastala materijalna šteta.

Na području Osijeka dogodilo se šest prometnih nesreća, a na području Đakova, Belog Manastira, Belišća i Našica po jedna prometna nesreća.

U vremenu od 30. srpnja do 1. kolovoza, na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je 16 vozača (15 osobnog automobila i 1 bicikla) koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je 31. srpnja, u 20,22 sati, u Osijeku, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 43-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka, koji je upravljao biciklom. Alkotestiranjem je biciklistu evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,16 grama po kilogramu.

Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna do 500 kuna.

U petak, 30. srpnja, u Osijeku, 3 vozila upućena su na izvanredni tehnički pregled zbog preinaka na vozilu, ispušnog sustava, kod kojih su utvrđene neispravnosti. Ista vozila isključena su iz prometa te su sa istih skinute i oduzete registarske pločice.  
 

Stranica