Prometne nesreće i ostali događaji u prometu

Slika /2020/Policijski auto, logo, rotirka/20200521_093851.jpg

U protekla 24 sata evidentirano je 13 prometnih nesreća

FOTO: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirano je 13 prometnih nesreća.

U jednoj prometnoj nesreći 3 osobe su lako tjelesno ozlijeđene, a 12 prometnih nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu.

Na području Osijeka i Đakova dogodile su se četiri prometne nesreće, dvije na području Belišća, a po jedna prometna nesreća dogodila se na području Belog Manastira, Donjeg Miholjca i Našica.

U vremenu od 16. do 18. srpnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirana su 22 vozača (15 osobnog automobila, 6 bicikla i 1 teretnog automobila) koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je 17. srpnja, u 15,08 sati, u Osijeku, kada je u nadzoru prometa zatečen 41-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka, koji je upravljao teretnim automobilom. Alkotestiranjem je 41- godišnjaku evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,5 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva i privremeno mu je oduzeto vozilo budući da je od 01. kolovoza 2019. godine  pravomoćno presuđen za isti prekršaj i za upravljanje pod zabranom.

Za počinjene prekršaje propisana je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci kada stekne pravo na upravljanje i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Jučer, 18. srpnja, u 00,05 sati, u Valpovu, u nadzoru prometa zatečen je 23-godišnji hrvatski državljanin iz Rakitovice koji je upravljao osobnim automobilom te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,22 grama po kilogramu. Isti je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

Jučer, 18. srpnja, u 11,45 sati na županijskoj cesti između Darde i Bilje, u nadzoru prometa zatečen je 60-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka, koji je upravljao biciklom te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,47 grama po kilogramu. Isti je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Za počinjeni prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu od 500 kuna.

Jučer, 18. srpnja, u 23,55 sati, u Osijeku, u nadzoru prometa zatečen je 50-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka koji je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,45 grama po kilogramu. Isti je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 35 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 10 negativnih prekršajnih bodova.

Dana, 17. srpnja, u 09,53 sati, u Zmajevcu, u prekoračenju brzine kretanja vozila zatečen je 56-godišnji hrvatski državljanin iz Gajića. Isti je upravljao osobnim automobilom i kretao se brzinom od 122 km na sat, u naselju, gdje je brzina ograničena na 50 km na sat.

Za navedeni prekršaj izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 10 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca i 6 negativnih prekršajnih bodova.
 
 

Stranica