Prometne nesreće i ostali događaji u prometu

Slika /2020/Policijski auto, logo, rotirka/20200521_093851.jpg

U protekla 24 sata evidentirano je pet prometnih nesreća

FOTO: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća gdje je u dvije prometne nesreće jedna osoba lako tjelesno ozlijeđena, a jedna teško tjelesno ozlijeđena. U tri prometne nesreće nastala je materijalna šteta.

Na području Osijeka dogodila se jedna prometna nesreća, dvije na području Đakova i po jedna prometna nesreća na području Belog Manastira i Našica.

Jučer, 24. lipnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske, u prometu je zaustavljeno 5 vozača osobnih automobila koji su u krvi imali nedozvoljenu koncentraciju alkohola.

Najveća koncentracija alkohola evidentirana je kod 42-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je zaustavljen u Osijeku .

Vozaču osobnog automobila evidentirana je koncentracija alkohola od 1,43 grama po kilogramu.  

Za počinjeni prekršaj propisana je novčana kazna do 15 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom u trajanju do 9 mjeseci te 4 negativna prekršajna boda.

Jučer, u 22,05 sati, kod Đakova, dogodila se prometna nesreća u kojoj je 41-godišnji hrvatski državljanin upravljao neregistriranim osobnim automobilom, za vrijeme dok kod sebe nije imao vozačku dozvolu, niti osobnu iskaznicu. Vozaču je evidentirana koncentracija alkohola od 2,23 grama po kilogramu.

Za počinjene prekršaje predviđena je novčana kazna do 21 800 kuna, ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju do 12 mjeseci te 6 negativnih prekršajnih bodova.
 

Stranica