Prometne nesreće i ostali događaji u prometu

Slika /2020/Policijski auto, logo, rotirka/20200521_093851.jpg

U protekla 24 sata evidentirano je šest prometnih nesreća

FOTO: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća koje su za posljedicu imale materijalnu štetu.

Četiri prometne nesreće su se dogodile na području Osijeka dok se po jedna prometna nesreća dogodila na području Belog Manastira i Đakova.

Jučer, 27. travnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske, evidentirana su 4 vozača (2 vozača osobnog automobila i 2 vozača bicikla) koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 17,43 sati, u Tenji, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 43-godišnji hrvatski državljanin. Vozaču bicikla evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 1,95 grama po kilogramu.

Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od 500 kuna.

Jučer, 27. travnja, u vremenu od 09 do 15 sati, na području Osječko-baranjske županije, provedene su pojačane mjere usmjerene na sankcioniranje prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.

Za vrijeme provođenja pojačanih mjera, evidentirana su 74 prekršaja, od čega 35 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 26 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 7 prekoračenje brzine kretanja, 2 alkohola i 4 ostala prekršaja.
 

Stranica