Prometne nesreće i ostali događaji u prometu

Slika /2020/Policijski auto, logo, rotirka/20200521_093851.jpg

U protekla 24 sata evidentirano je šest prometnih nesreća  

FOTO: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća.

Na području Osijeka i Đakova dogodile su se dvije prometne nesreće te se po jedna prometna nesreća dogodila na području Belog Manastira i Donjeg Miholjca.

U jednoj prometnoj nesreći dvije osobe su lako tjelesno ozlijeđene, dok je preostalih pet prometnih nesreća za posljedicu imalo materijalnu štetu.

U vremenu od 16. do 18. travnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 17 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi (14 vozača osobnih automobila, 2 vozača bicikla i 1 vozač traktora).

U navedenom vremenu evidentirano je još 277 prekršaja, od čega 163 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 29 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 10 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 4 upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 2 upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 69 ostalih prekršaja.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je 17. travnja, u 23,40 sati u Klokočevcima. Vozaču osobnog automobila, 54-godišnjem hrvatskom državljaninu, evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 2,22 grama po kilogramu. Vozač osobnog automobila je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U petak, 16. travnja, u 15,50 sati, u Osijeku u Svilajskoj ulici, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 32-godišnji hrvatski državljanin, uslijed neprilagođene brzine kretanja udario je u vozilo koje se kretalo ispred njega te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,37 grama po kilogramu.

Za počinjene prekršaje predviđena je novčana kazna u iznosu do 16 500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.
 

Stranica