Prometne nesreće i ostali događaji u prometu

Slika /2020/Policijski auto, logo, rotirka/20200521_093851.jpg

U protekla 24 sata evidentirano je sedam prometnih nesreća

FOTO: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je  je sedam prometnih nesreća gdje je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba lako tjelesno ozlijeđene.

Preostalih šest prometnih nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu.   

Na području Osijeka dogodile su se četiri prometne nesreće i po jedna na području Donjeg Miholjca, Belog Manastira i Belišća.

Jučer, 23. veljače, u 14,20 sati, na državnoj cesti broj 517, između Belog Manastira i Petlovca, dogodila se prometna nesreća između dva osobna automobila u kojoj je jedna osoba lako tjelesno ozlijeđena.
Vozač 35-godišnji hrvatski državljanin iz Kneževih Vinograda je zbog nepropisnog pretjecanja udario u osobni automobil koji se kretao ispred njega, evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,71 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 23000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U 22,40 sati, u Valpovu, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 41-godišnji hrvatski državljanin iz Ladimirevaca.
Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 0,61 grama po kilogramu.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.
 

Stranica