Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko-baranjske

Slika /MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/policija05.jpg

Tijekom vikenda evidentirano je dvadeset prometnih nesreća. 

Tijekom vikenda na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je dvadeset prometnih nesreća. U četiri prometne nesreće šest je osoba lakše ozlijeđeno. Preostalih šesnaest nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu.

Deset su se dogodile na području Osijeka, tri na području Đakova, pet na području Belišća te po jedna na području Našica i Belog Manastira.  

Na području PU osječko – baranjske od 18. do 20. listopada policijski službenici zaustavili su petnaest vozača koji su upravljali vozilima uz nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi ( deset vozača osobnog automobila i pet vozača bicikla).
  • U navedenom periodu osim alkohola evidentirano je još 232 prekršaja od čega 130 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 17 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 8 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 1 upravljanje vozilom pod zabranom, 2 upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 4 upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, 1 vozač je odbio ispitivanje na prisutnost droga u organizmu i 69 ostali prekršaji.
  • Najveća prisutnost alkohola u krvi policijski službenici evidentirali su dana 20. listopada u 2,40 sati u Ulici Europska avenija, u Osijeku kada su u nadzoru prometa zaustavili 22-godišnjeg hrvatskog državljanin koji je upravljao osobnim automobilom, uz prisutnost alkohola u krvi od 1,63 grama po kilogramu. Vozač je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.
  • U subotu 19. listopada u 02,15 sati u Čepinu, policijski službenici zaustavili su osobni automobil s kojim je upravljao 51-godišnji hrvatski državljanin iz Koške, za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije, i uz prisutnost alkohola u krvi od 1,48 grama po kilogramu. Vozač je sukladno Prekršajnom zakonu smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
  • Istoga dana 19. listopada oko 11,50 sati u Belom Manastiru, policijski službenici zaustavili su 63-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji je upravljao biciklom, uz prisutnost alkohola u krvi od 1,43 grama po kilogramu. Vozač je sukladno Prekršajnom zakonu smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.


Stranica