Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko-baranjske

Slika /MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/policija05.jpg

Tijekom protekla 24 sata evidentirane su četiri prometne nesreće. 

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće. U dvije prometne nesreće dvije osobe zadobile su teške tjelesne ozljede. Preostale dvije prometne nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu.

Na području Osijeka dogodile su se dvije prometne nesreće, jedna na području Belišća i jedna na području Našica.  

Na području PU osječko – baranjske policijski službenici 27. studenog zaustavili su tri vozača ( dva vozača osobnog automobila i jednog vozača bicikla ) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveću prisutnost alkohola policijski službenici evidentirali su u 23,50 sati u Markovcu Našičkom, kada su u prometu zaustavili osobni automobil s kojim je upravljao 31-godišnji hrvatski državljanin iz Đurđenovca.

Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je nedozvoljena prisutnost alkohola u krvi od 3,10 grama po kilogramu. Vozač je, sukladno Prekršajnom zakonu, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U 09,50 sati na državnoj cesti broj 34 (valpovačka obilaznica) dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač 69-godišnji hrvatski državljanin iz Valpova, upravljao je osobnim automobilom uz nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi od 1,45 grama po kilogramu.

Za navedene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu od 16 300 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca i 4 negativna prekršajna boda.

Stranica