Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko-baranjske

Slika /MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/auto_policija06.jpg

Tijekom vikenda evidentirano je dvadeset pet prometnih nesreća.

Tijekom vikenda na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je dvadeset pet prometnih nesreća. U četiri prometne nesreće četiri su osoba lakše ozlijeđena. Preostalih dvadeset jedna nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu.

Na području Osijeka dogodilo se petnaest prometnih nesreća, četiri na području Belišća, tri na području Đakova, dvije na području Našica te jedna na području Belog Manastira. 

Na području PU osječko – baranjske policijski službenici od 15. do 17. studenog zaustavili su 12 vozača osobnog automobila (9 vozača osobnog automobila i tri vozača bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.
 
U navedenom razdoblju osim alkohola evidentirana su još 114 prekršaja od čega 60 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 10 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa, 6 prekršaja nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 1 prekršaj upravljanje pod zabranom, 3 prekršaja upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 34 ostali prekršaji.
 
Najveću prisutnost alkohola policijski službenici evidentirali su 16. studenog u 16,15 sati u Budimcima, kada su zaustavili bicikl kojim je upravljao 55-godišnji hrvatski državljanin iz Budimaca, uz prisutnost alkohola u krvi od 1,96 grama po kilogramu.
 
Istoga dana u 4,50 sati na županijskoj cesti broj 4292 (od državne ceste broj 7 do Dragotina), dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede. Sudioniku prometne nesreće, 29-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Trnave, koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje, utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 2,15 grama po kilogramu.
 
Jučer, 17. studenog, u 4,40 sati policijski službenici su u  Đakovu zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 23-godišnji hrvatski državljanin iz Musića. Vozač je upravljao vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije. Alkotestiranjem utvrđena mu je nedozvoljena prisutnost alkohola u krvi od 1,95 grama po kilogramu. Vozač je, sukladno Prekršajnom zakonu, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Za navedene prekršaje 23-godišnjaka predviđena je novčana kazna do 40.000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca te 12 negativnih prekršajnih bodova.
 

Stranica