Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko-baranjske

Slika /MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/auto_policija06.jpg

Tijekom vikenda evidentirano je dvanaest prometnih nesreća.

Tijekom vikenda na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je dvanaest prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba lakše ozlijeđena.

Preostalih jedanaest nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu.

Na području Osijeka dogodilo se šest prometnih nesreća te po dvije na području Đakova, Belišća i Našica.

Na području PU osječko – baranjske policijski službenici od 8. do 11. studenog zaustavili su 21 vozača (16 vozača osobnog automobila i 5 vozača bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveću prisutnost alkohola policijski službenici evidentirali su 9. studenog u 22,25 sati na državnoj cesti broj 2 (južna obilaznica). Radarskom kontrolom uočili i zaustavili su 21-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Aljmaša, koji se kretao brzinom od 180 kilometara na sat. Obavljenim alkotestiranjem vozača evidentirana mu je nedozvoljena koncentracija alkohola u krvi od 2,26 grama po kilogramu. Vozač je uhićen, sukladno Prekršajnom zakonu. U ovom slučaju maksimalno predviđena novčana kazna za počinjene prekršaje iznosi 35 000 kuna.

U subotu 9. studenog u 23,15 sati u Beljevini policijski službenici u nadzoru prometa zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 37-godišnji hrvatski državljanin iz Beljevine. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je nedozvoljena koncentracija alkohola u krvi od 1,71 grama po kilogramu. Vozač je uhićen, sukladno Prekršajnom zakonu.
Policijski službenici 9. studenog u 23,50 sati u nadzoru prometa na Vijencu Ivana Meštrovića u Osijeku zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 48-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je nedozvoljena koncentracija alkohola u krvi od 1,65 grama po kilogramu. Vozač je, sukladno Prekršajnom zakonu, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Tijekom proteklog vikenda (8. do 10. studenog) policijski službenici provodili su pojačane mjere kontrole prometa. Ukupno su evidentirali 206 prekršaja, od kojih izdvajamo: 110 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 21 prekršaj vožnje uz nedozvoljenu koncentraciju alkohola u krvi vozača.
 

Stranica