Prometne nesreće i alkoholizirani vozači u prometu

Slika /MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/zzGLOBAL/policajac_promet3.jpg

U periodu od 5. do 6. siječnja na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirali smo 6 vozača koji su upravljali pod utjecajem alkohola

FOTO:Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirali smo četiri prometne nesreće.
U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je lako tjelesno ozlijeđena. Tri prometne nesreće su za posljedicu imale materijalnu štetu.
Na području Osijeka i Belog Manastira evidentirali smo po jednu prometnu nesreću, a na području Đakova dvije prometne nesreće.

U periodu od 5. do 6. siječnja na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirali smo 6 vozača ( 5 vozača osobnih automobila i 1 vozač bicikla) koji su upravljali pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je 6. siječnja, u 20,40 sati, u Donjem Miholjcu, kada su u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili osobni automobil s kojim je upravljao 40-godišnji hrvatski državljanin iz Belog Manastira.

Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,23 grama po kilogramu.

Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Dana 5. siječnja, u 12,45 sati, u Suzi, u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su osobni automobil s kojim je upravljao 63-godišnji hrvatski državljanin iz Suze.
Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,71 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Dana 5. siječnja, u 13,15 sati, u Đakovu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lako tjelesno ozlijeđena.
Vozač, 31-godišnji hrvatski državljanin iz Selaca Đakovačkih, upravljao je osobnima automobilom i uslijed nepropisnog pretjecanja automobila ispred sebe udario je u njegov stražnji dio.  

Evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,77 grama po kilogramu.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 22300 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Dana 5. siječnja, u 23,30 sati, u Tenju, u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su osobni automobil s kojim je upravljao 22-godišnji hrvatski državljanin iz Tenje.
Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,10 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

Jučer, 6. siječnja, u 10,39 sati, između mjesta Kneževo i Duboševica, 31- godišnji hrvatski državljanin iz Vinkovaca zatečen je u prekoračenju brzine kretanja osobnim automobilom.
Vozač se kretao osobnim automobilom izvan naselja, gdje je brzina ograničena na 90 kilometara na sat,  brzinom od 163 kilometra na sat.

Za počinjeni prekršaj vozaču je izrečena novčana kazna u novčanom iznosu 5000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 1 mjeseca i 3 negativna prekršajna boda.
 

Stranica